Se l’inizio ha una sua logica con questo suo desiderio di “ripulire” le strade, la solitudine che gli provoca un distaccamento dalla società e che lo porta ad essere incompreso e ad avere una visone diversa del normale e della morale, l’usare la società, il governo come capro espiatorio per i propri problemi. Il finale non mi è piaciuto per niente poco significativo (a mio parere) qualunquista, va contro tutto quello che avevo capito (e anche apprezzato) del film, prima il regista sembra voglia dire che molte volte affibbiamo la causa dei nostri problemi alla società al posto che su noi stessi,poi nel finale, invece, sembra che la causa di tutti i problemi sia la società, che non riesce a rendersi conto che ha elevato ad eroe ciò che invece per poco avrebbe chiamato assassino, poi la scena finale, velata di una misoginia a mia opinione ridicola, dove rivede Betsy e lei sembra quasi essersi pentita, e gia mi immagino gli spettatori che dicono: “si,si le donne sono così”, mi ha fatto pentire di non essermi fermato prima ed essermelo piuttosto immaginato. In fondo prima del finale poteva anche essere considerato un capolavoro, invece la gente ha sempre il bisogno che si punti il dito verso qualcos’altro che non sia se stessa
Dopo basta aggiungere un po’ di violenza iperrealista, che qualche critico tiri in ballo Dostoevskij, il Vietnam con qualche parolona come disturbo post traumatico da stress e una citazione di Marx fatta dire da un taxista ed ecco che tutti gridano al capolavoro. Non voglio mica criticare questi ultimi, ma vedendo le risposte a certi commenti con voti bassi, che secondo me avevano tutto il diritto di starci (come quelli alti d’altronde) mi viene da chiedermi se in fondo non abbiate bisogno (e mi riferisco a chi ha risposto) di queste persone contro cui puntare il dito, e come Betsy stimarli inferiori solo perché non hanno la vostra sensibilità
momo 11/10/2007 20:46:11 » Rispondi Una canzone che esprime lo stesso messaggio in due minuti.
El problema... el problema xe che go un problema... Triboeo! doeori fra el bunigoeo e el bigoeo, pi mae de co bato a testa forte so un spigoeo, e co poco mi me incasso, sò ciapà da un spasmo, me incappo co parlo e pisso mato come erasmo, co l'acido e el tossego che me vien su dal stomego, bevo e me infumego, el dì dopo rumego. Acido muriatico sol stomego, xe caldo e son onfego ma stago qua sol sotoportego: l'arieta xe fina, stago fora anca in spaldina. Pare che me passa, ma i pensieri me sassina, me altero, ciacero, come un tangaro, exaspero, exagero do minuti e son al macero. e de note vedo *****, man co e vessighe, assae là impissae co me svejo a far e righe. no xe pi un caxo se ogni tanto sfaxo, rivo che son raxo e a volte no rincaxo, casco e bato el naxo. e doman, si, fasso un fia de straordinari e co vegno fora quatro spriss col campari. stress da lavoro, e el conubio sensa dubio xe el preludio aea situaasion che no afronti sensa studio! El problema xe che go un problema che me crea problemi, che soeo se ghe penso fa saltare tuti i schemi. stago tento e me scolto pa capire un pochetin, pi che scolto pi capisso che el problema vien da mi. Co xe note mi lo so che come sempre riva el beo, el problema xe un problema che me bate sol serveo, pi che scolto sto problema sto problema el torna indrio, vago in serca de capire: il problema sono io?
sarà ma go xa visto tuto, pare scritto, meto a testa sol cussin e fisso el soito sofito, stago sito, vedo co sforso pochi cambiamenti cussi lenti che gnanca me ne incorzo. Massa tempo texo e dopo resto stexo mexo lexo, vuoto come un rexo, pexo poco tempo spexo su progeti pi concreti, pi afeti, manco conceti, pi raporti pi o manco streti. E o so che no ghe spero, xe un pensiero nero pasegero, co i ga fato e regoe mi dove casso jero? serco vie de scampo, robe che no guanto, e vedo che e gaeja fra un goto e chealtro. Serte noti no xe magiche, vago torno e no dormo, me tormento finche xe giorno. serte noti me despojo de a me vita da bastardo, e a buto sora el leto e là...e a vardo. Sfide, perse quasi tute, fa gnente: satu quante volte me son xa catà ae strete? e resta robe intime, tante resta fisime. Camino sol bordo: te prego no sta spinxerme! El problema xe che go un problema che me crea problemi, che soeo se ghe penso fa saltare tuti i schemi, stego tento e me scolto pa capire un pochetin, pi che scolto e pi capisso che el problema vien da mi. Co xe note mi lo so che come sempre riva el beo, el problema xe un problema che me bate sol serveo, pi che scolto sto problema sto problema el torna indrio, vago in serca de capire: il problema sono io?
Qalcossa qua no va, qalcossa no va ben, qalcossa de importante ma no so cossa che xe. aea soeussion se cata, fin qua no se se sbalja, ma a volte a xe ben sconta e par questo se se rabia! Xe note so in vestalja xo in cuxina a far cafe, ae sie el can che sbaja: me svejo e salto in pie. n'altra note de pensieri cativi, de giri torno aea toea, de sospiri: che papiri! Carte scrite scanceae, e pi che scrivo pi fa mae, devo scaricare a tension de ste giornae, coeori da imagini, paroe che te impagini, ti che te te examini distante dai alibi. Devo scuxe a dee toxe pa dee colpe: co queo che go fato sento el caldo so e ciope. Dago pi de un grassie ai me veci pa a pasiensa. Me pare mena a testa e te ghe lexi l'impotensa. Doeoroxissimo e o so benissimo, ris'cio e po insisto co i me ritmi e no i me capisse, no. Par ogni alto un caeo, mi ghe ??? col poncio, come na strassa so un canton da soeo e me dissocio. Serco soeo a conossjensa de mi un fia de pi, me riaproprio de a me vita, no de quee che te fe ti. Go milioni de pensieri ogni dì...da ani va cussì, da ani xe cussì e so cussì. 2x El problema xe che go un problema che me crea problemi, che soeo se ghe penso fa saltare tuti i schemi. stago tento e me scolto pa capire un pochetin, pi che scolto pi capisso che el problema vien da mi. Co xe note mi lo so che come sempre riva el beo, el problema xe un problema che me bate sol serveo, pi che scolto sto problema sto problema el torna indrio, vago in serca de capire: il problema sono io?
El beo xe che sarie beo moeare de contarsea d... Dee volte saria beo anca saver riconosser che gavemo dee rogne dentro...essere onesti no? essere onesti co nialtri stessi
Marlon Brando 02/09/2007 21:20:12 » Rispondi Guarda che l'unica volta in cui Scorsese esprime la "sua" opinione è quando con la telecamera dall'alto scorre, sgomento, la strage che ha compiuto Travis. Il resto è la mente di Travis e le sue molteplici contraddizioni.
momo 04/09/2007 14:46:13 » Rispondi Nel senso che non era quello che voleva dire Scorsese? Io ho visto questo dopo posso anche sbagliarmi, forse è stata più un impressione che altro. Comunque se ti va dammi la tua interpretazione (magari sopratutto della scena finale), perchè sinceramente io non sono tanto pratico di cinema e potrei avere frainteso. Grazie Ciao.
Marlon Brando 14/09/2007 20:07:11 » Rispondi Beh, però scorrendo la lista dei film che hai visto mi sembra che hai ottimo gusto! La scena finale secondo me è molto beffarda: Travis applaudito come eroe, i ringraziamenti dei genitori e delle autorità per qualcosa di abominevole come un omicidio. Poi l'incontro finale con Betsy secondo me è semplicemente un sogno, una rivincita immaginaria di Travis sul letto d'ospedale. Nota per esempio il fatto che dopo che Betsy scende i suoni e le luci si fanno oscuri, quasi un ritorno alla realtà.
momo 15/09/2007 12:50:02 » Rispondi Ahh.. non lo avevo notato, riguarderò il finale con più attenzione, la tua interpretazione sarebbe molto più coerente della mia. Ti ringrazio per avermi risposto, c'è chi si accanisce contro chi non la pensa come lui mentre sarebbe giusto convincere con delle argomentazioni come hai fatto tu, piuttosto di "convincere" con gli insulti. Saluti.
ELY81 22/09/2007 21:07:42 » Rispondi Anch'io ho pensato che si potesse trattare della stessa cosa, oppure, ironia della sorte, è l'immoralità dei media a segnare la popolarità e il riscatto sociale del personaggio, un po' come in " Re per una notte". Vuoi o non vuoi, il finale è troppo kafkiano.
momo 07/07/2008 22:20:26 » Rispondi Mancava solo la vecchia che tesseva...